paprika innerhåller mycket c-vitaminer :)

me risk för att bli en jävla receptblogg så bjuder ja på ett recept i allafall:)

detta e min paprikagryta jätte enkelt,snabbt å antar att de e ganska nyttigt då paprika e bra för kroppen
och grytan blir väl typ till 3-5 potioner...

1)rensa å skär paprika i bitar ja brukar andv mellan 2-4 st beroende på övriga ingridienser,pris,å stolek
tips e att köra lite olika färger för då SER de godare ut :)


2) skicka ner i en panna,gryta,kastrull eller va du vill...
tillsätt ett par dl vatten





kapa en lök i ganska stora bitar,ja brukar andv RÖD du får göra som du vill :)



låt de koka under lock 5-10 minuter typ..ja brukar inte klocka utan typ klä mig å gå ut å röka,så ungefär så länge :) paprikan ska bli ganska mjuk de e grejen...


sen skickar du ner  en burk creme fraiche,ja kör laktosfritt,de e inte behövligt!




just nu ser de kanske inte jättesmarrigt ut men vänta bara :)



häll i mjölk ... å sen kryddor ja brukar ha i peppar å vitlökspulver men du får väl ha i de du finner smarrigt!
ja brukar ha mycke vitlök :)



tillsätt redning...tänk på att de inte tjocknar direkt utan först när de blir varmt!
råkar du ha i för mycket häll i mer mjölk...
ja kan inte säga nå mott för ja lagar inte mat så utan ja höftar lite på känn :)
man får ju oxå bestämma hur mycke sås man vill göra,ja gillar sås så ja gör mycket!
rör om hela tiden för både mjölk å redning fastnar lätt!




okej såhär de e ju godare än de ser ut! :)
men när de har tjocknat till så tar du bort de från plattan för annars bränner de fast!
lägg på locket å låt de gojsa ihop sig medans du väntar på riset..


till detta käkar ja ris men de e ju valfritt!
riset börjar du koka innan du börjar me grytan förresten!



man kan självklart ha mer grejer i detta!!
ja gör ibland me tomat i,i så fall så lägg i tomatbitarna först när du tar av grytan från plattan annars kokar de bara sönder!!
ibland har ja även kyckling de e smaskens :)
å ja tror att i ursprungsreceptet så ska de va både sånap å vitt vin ja och grädde istället för mjölk tror jag :))


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0