så var de nattliga funderingar igen :)

gång på gång hamnar jag i diskutioner om skolan, dels med dom som går i skolan å dels med föräldrar som har barn i skolan... gemensamt e att dom kämpar!! 
   ja va själv sjukt trött på skolan när ja hamnade i gymnasiet,ja har hört dom mest korkade grejerna av trötta dåliga lärare!! många  hävdar att man inte kan skylla på läraren utan  bara på sig själv...

men hallå! ja hade under mitt första å mitt andra år i första ring samma lärare i samhälle, han va ganska bra å han lärde mig mycket... första året, andra året va som att se sitt liv i repris... samma snack , samma stensiler,samma prov den ända skillnaden va att han andra året började typ alla meningar med " ja emma å alla ni andra" alt " emma du har ju redan läst denna artikeln förra året" skiiit lärare....

i tvåan fick ja en lärare som va totalt värdelös han sög verkligen hästballe!!!( ursäkta mig språket men ja har mina skäl) att en lärare - dessutom i samhälle- säger till en elev inför hela klassen " ja klarar inte att se den tjejen vid makten så ja går här ifrån" e ju helt förkastligt!! (detta sa min lärare då jag en lektion   blev vald till ordförande  vid ett klassråd, å sen gick han...)
 nåväl ja lärde mig noll de året ja försökte va där i början men ansåg att de va helt meningslöst, göran gillade mig inte å de visade han verkligen!! ja va där tillräkligt mycke för att han inte skulle kunna fejla mig, å med hjälp från en mycket samhälls kunnig bror och å diverse andra fina människor samt ett stort eget intresse så skrev ja alltid godkänt på prov osv så  de blev ett G i betyg..

tredje året fick jag en FANTASTISK lärare! han va ny å han brann för yrket å sitt ämne, han gjorde det spännande å intressant å han lärde oss att tänka själva,han krävde att vi gjorde det å han utmanade oss!
 ja hade full frånvaro å jag gjorde bra ifrån mig:)
klart läraren e viktig!!! tack  till mattias han har gjort mycket för mig å andra elever!


detta va en liten inblick i hur min skolgång såg ut! ja hade full närvaro i drama, vi hade en fantastisk lärare!
ja hade full närvaro i samhälle me mattias åter igen en fantastisk lärare
ja hade typ noll närvaro i geografi, läraren sög,han nedverderade mig gång på gång på gång inför hela klassen,ja va skit förbannad men ja kämpade vidare...  jag skrev ett arbete som poängmässigt borde (enligt kunnit folk) ha givigt  mig ett g eller kanske ett vg .. han mig ett ig på grund av stavfel... i geografi!!?? nog för att ja e sjukt dålig på att stava men där går fan gränsen!!! den dagen då ja fick arbetet tillbax ställde jag mig upp å sa till min mupplärare  "antingen ger du mig de betyg jag förtjänar eller så går jag å kommer inte tillbax" han skrattade åt mig inför hela klassen ... å ja gick å ja kom aldrig tillbax!

va gjorde skolan åt att ja inte va där?? inte ett skit trotts att dom visste att jag under första året gick igenom skolan med en mycket sjuk far, ja va trött ,trasig, å ledsen.. flera ggr va jag borta från skolan för att vara me min pappa på sjukhuset, något som många lärarna hånade mig för... många gånger när dom hotade med att ge mig ig om jag inte va på lektion, så svarade jag " visst gör det de kvittar mig ja har bara en pappa"..

under sommaren dog min far, å de bestämdes att jag skulle gå om ett år för att ja inte skulle orka tenta upp de ämnen som ja inte grejade året innan ... ja fick många lärare igen, å dom hade ju redan en åsikt om mig... absolut ingen som hellst förståelse för att hela mitt liv hade slagits i spillror under sommaren... en månad innan hade jag sett min pappa dö me egna ögon för i helvette...

man började hota med att dra in mitt studiebidrag " gör det sa jag, ja går i skolan för att lära mig något inte för att tjäna pengar!!! å lär mig nått gör ja fan inte,"

som sagt ja va nog ingen enkel elev å min skolgång suger ju ganska hårt! mina betyg brände ja på skolgården:) å jag har heller aldrig behövt visa dom...

en av mina vänner har problem med sin dotter å skolan vilket hon skrivit om i sin blogg varpå jag skrev en kommentar å detta e delar av den, och oxå anledningen till detta inlägg.... 

 de e så jävla typisk den svenska skolan... anklaga hit å skyll ifrån sig dit... in me alla barn i ekorrsnurran, alla ska va lika dana, ingen plats för egna tankar, har eleven ( framför allt om de e en flicka) för mycke skin på näsan blir de obehagligt å då ska de slipas bort!!! näe fy fan!! skolan ska göra sin plikt å lära eleverna de dom behöver i livet,stötta eleverna å hjälpa dom då de behövs, ta in nya frächa lärare som inte lär ut samma kunskap som på 50talet den kunskapen e inte rimlig längre, ha lärare som inte bara dricker kaffe å lallar på i gamla mönster ... nytt å frächt ska de vara, in me lärare som vill vara lärare , som ser sina elever å som vill att dom ska lära sig något å sen minnas det längre än tills 3 minuter efter provet...
oj detta blev ju mer ett inlägg än en kommentar :)

skolan passar inte alla! vissa vill gå "livets skola" ja anser att inget av det e fel!! om inte annat så kan man ju plugga när man blir äldre:)

om jag fick bestämma så skulle jag anse att man borde få "skräddarsy" sina ämnen (självklart behöver man ju vissa kärnämnen, men där borde det då va jävligt begåvade lärare) sen borde man få bestämma själv... va fan har ja haft för nytta av naturkunskap?? lärarinan , en blandning av hitler å skogsmulle försökte tvinga ner mig i tumbaån för att mäta vattenflödet, de har  jag ju inte haft speciellt stor nytta av i livet :) dessutom e tumbaån typ ett jävla dike som e igenväxt å snuskit, ja tittade på läraren å sa de e ju inget flöde i detta döda dike de kan ju fan en 3 åring räkna ut, hämta bollen får du göra själv du har ju fina gummistövlar... hon blev arg å de va kul hahahah
vidare så anser jag att man själv borde få bestämma om man vill gå tidigt eller sent i skolan.. alla e inte morgonmänniskor!!!
skolan ska skötas i skolan! inga jävla läxor, man måste få vara ledig när man e ledig,ha ett liv osv.. alla lärare ansåg ju att deras ämne va viktigast å att man skulle prioritera det ... rimligt? NÄÄÄ!!
praktik, borde vara ett måste, de e viktigt att komma ut i arbetslivet å praktisera de man lärt sig, ja tror att praktiken kan höja motivationen å att de e ett välbehövligt avbrott i studietiden..
hur många av mina klasskompisar har inte vart närvvrak å typ gått in i väggen för att dom haft så höga krav på sig??

äh skit samma nu pallar ja inte mer... skolan e inget för mig den har inte givigt mig speciellt mycket( nu pratar jag gymnasiet) de har gått ganska bra för mig ändå tycker jag ...
jag e glad över att jag stod på mig,
ja e stolt över att jag har skinn på nosen å att ja kan tänka själv,
ja e stolt över att ja inte slicka lärarröv utan stod upp för mig själv å de jag ansåg vara rätt,
ja e stolt över att ja e nogrann,har en hög arbetsmoral å att ja vågar ta för mig,
ja e stolt över min sociala kompetens,å över min förmåga att se andra människor, de har fört mig dit jag är idag....
följ ditt hjärta, tro på dig själv, var stolt!

Kommentarer
Postat av: Jenny

Jävlar så bra skrivet Emma !!! Jag håller HELT med dej i detta ämne, det är förkastligt att lärarna var som dom var under vår gymnasietid men även under grundskolan, sen att man hamnade i en klass med enbart muppar som hade personlighets förändringar var och varannan dag det hjälpte ju inte heller ! När jag hör och träffar dej så ser jag en tjej som har alla ämnen godkända och mer därtill, just för att du har alla kompetenser som man ska ha för att lyckas i sitt arbetsliv och du ska vara otroligt stolt över att du har och klarar det som många av våra stofiler bland lärare aldrig skulle kunna fixa ! Jävligt bra skrivit !!! =)



Kram på dej !!

2009-10-09 @ 08:55:12
URL: http://fitforababy.blogg.se/
Postat av: Helena

Jag håller med om nästan allt, läxor är ändå bra tycker jag.. På något sätt ;)

Sen är det självklart att man ska ha bra lärare, det underlättar otroligt mycket. Tråkigt att höra att dina lärare under gymnasiet varit så dryga mot dig.. Sånt förtjänar inte någon!

2009-10-09 @ 19:12:25
URL: http://eskaton.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0